Säästä ympäristöä; käytä vuokrasomisteita

Intercomin vuokraustoiminta perustuu kaikkien sen tuotteiden uusiokäyttöön. Tuotteiden vuokrauksella tarjoamme asiakkaille vaihtoehdon tuotteiden ostamiselle kertakäyttötarkoituksessa. Vanhimmat yrityksemme vuokratuotteista ovat 1800-luvulta, eli ne ovat hiilijalanjälkensä jo muutamaan kertaan haukkuneet.

Uusiokäytämme kaikki kulissirakentamiseen käytettävät materiaalit. Lähtökohtaisesti kaikki rakenteet tehdään siten, että ne voidaan käyttää useamman kerran tai siirtää ne pysyvästi yrityksen vuokrakalustoksi.

Mikäli kulissit eivät ole uudelleen käytettävissä, ne puretaan ja materiaalit käytetään seuraavien kulissien rakentamiseen. Näin toimitaan jopa yksittäisten ruuvien kanssa; jokainen yrityksen käyttämä ruuvi kiertää elinkaarensa aikana arviolta 3-6 kertaa, ennen kuin se hävitetään metallijätteenä.

Otamme vastaan lahjoituksena asiakkailtamme käytettyjä kapa-, viscom ym. kevytlevyjä. Jotkut asiakkaat ovat arastelleet näitä lahjoittaa, koska niissä on loppuasiakkaan brändiaineistoa. Peitämme brändäykset kauttaaltaan ja käytämme levyt uudelleen esim. opastekyltteinä tai somiste-elementteinä. On surullista katsoa, miten täysin käyttökelpoiset vain kerran yhdessä tilaisuudessa esillä olleet levyt päätyvät jätteeksi. Pystymme vastaanottamaan ja uusiokäyttämään kaikki meille tarjotut levyt ja ottaisimme enemmänkin, jos innokkaita kierrättäjiä vain löytyy.

Emme lähtökohtaisesti käytä uusiutumattomia luonnonvaroja. Emme somista kertakäyttömateriaaleilla, kuten halpakauppojen paperisomisteilla. Luovuimme ilmapallojen käytöstä ympäristösyistä vuonna 1998, jonka jälkeen olemme käyttäneet ilmapalloja asiakkaalle tehtävissä somisteratkaisuissa vain asiakkaan nimenomaisesta vaatimuksesta. Tällöin suosimme biohajoavia ilmapalloja. Jos ja kun ilmapalloja olemme käyttäneet, olemme lahjoittaneet pallot käytön jälkeen lähialueemme päiväkoteihin lasten iloksi.

Tapahtumissa käytetään runsaasti messumattoja. Olemme luoneet toimivan järjestelmän, jossa messumatot saadaan kierrätettyä, eli ne eivät päädy kertakäyttötavaraksi. Kierrätysjärjestelmän lisäksi olemme viimeisen vuoden aikana alkaneet tarjota käytettyjä messumattoja asiakkaittemme tapahtumiin kulloisenkin varastotilanteen mukaan. Vastaanotto on ollut hyvä ja jotkut asiakkaamme ovat oma-aloitteisestikin alkaneet kysellä, voisiko tapahtuman matotukset hoitaa käytetyllä messumatolla.

Suosimme itse myös vinyylimattoja, joita aktiivisesti tarjoamme asiakkaillemme ja joita voidaan käyttää jopa yli 20 kertaa, jolloin ympäristöjalanjälki jää miltei hipaisun asteelle verrattuna kertakäyttöiseen messumattoon.

Koronan iskettyä perustimme vuonna 2020 Suomen ensimmäisen tapahtuma-alan kierrätyskaupan. Kaupan ideana oli vähentää tapahtuma-alan jätemäärää ja lisätä kierrätyksen ideologiaa. Myimme Intercom Outletin kautta merkittävän määrän somisteita ja kalustoa, joka ei ollut enää käyttökelpoista ammattimaiseen tapahtumatoimintaan. Saimme omat nurkat siivottua ja otimme myyntiin myös muiden alan toimijoiden kalustoa. Kauppa ei kuitenkaan ollut liiketaloudellisesti kannattavaa toimintaa, joten ajoimme sen alas, kun normaali tapahtumatoiminta lähti uuteen lentoon koronan jälkeen.

Intercomin pienrekvisiittavarasto sijaitsee Agroksenmäen holvikellarin yläkerrassa. Lue lisää siitä, miten olemme pienentäneet tapahtumatilan ja kiinteistön hiilijalanjälkeä osoitteessa www.holvikellari.com.

Kestävästä kehityksestä huolehtiminen ja hiilijalanjäljen pienentäminen on meidän kaikkien yhteinen asia. Kerro meille, jos sinulla on ideoita, miten tapahtumien ympäristöystävällisyyttä voisi parantaa.

X